Είναι καλή ιδέα τελικά να καταναλώνουμε φρεσκοστυμμένους χυμούς;

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΡΕΣΚΟΣΤΥΜΜΕΝΟ ΧΥΜΟ!!!

Το συνηθέστερο λάθος που κάνει κάποιος θέλοντας να ακολουθήσει υγιεινή διατροφή είναι η κατανάλωση φρεσκοστυμμένων χυμών, διότι πρόκειται για ένα μεγάλο φορτίο ζάχαρης. Τα θρεπτικά και αντιοξειδωτικά συστατικά των φρούτων βρίσκονται στη φλούδα , στα κουκούτσια και στις ίνες. Όταν όμως κάνουμε χυμό, τα βγάζουμε και κρατάμε μόνο τη φρουκτόζη. Η ποσότητα φρουκτόζης που μπορεί να διαχειριστεί το ανθρώπινο σώμα είναι περίπου 25 γραμμάρια και αντιστοιχεί σε δύο φρούτα. Κάνοντας χυμό, στύβουμε τουλάχιστον 3 φρούτα και παίρνουμε μεγαλύτερη ποσότητα φρουκτόζης, η οποία σε υγρή μορφή, μπαίνει ακαριαία στο αίμα και μεταβολίζεται στο ήπαρ όπως το αλκοόλ. Είναι προτιμότερο λοιπόν να τρώμε φρούτα ολόκληρα.

Αποτέλεσμα εικόνας για φρεσκοστημμενος χυμος

Πηγή: loveyourselfmagazine